Willem de Vink is waarschijnlijk de grootste evangelist die Nederland ooit heeft voortgebracht vanwege zijn stripboek Jezus Messias: het is het meest vertaalde stripboek ter wereld. Het boek is inmiddels in 214 talen uitgebracht en er liggen meer dan 100 talen klaar om gedrukt te worden. Ter vergelijking: Kuifje is in 130 talen vertaald, Asterix in 120.

Jezus Messias raakt mensen in hun hart. Voor velen is het een eerste kennismaking met Jezus. Het wordt gelezen in de hoogst gelegen bergdorpen, op afgelegen eilanden en in woestijnen en oerwoudgebieden. Elk exemplaar wordt door meerdere mensen in handen genomen. Lezers besteden uren en zelfs dagen aan de inhoud, om Jezus beter te leren kennen.

Zo worden de boeken in Afrika gebruikt voor leesonderricht. Leerkrachten vertellen dat de sfeer in de klas erdoor verandert. Vaak nemen kinderen het boek mee naar huis. Op die manier leren hun ouders over Jezus.

In India gebruiken bijbelschoolstudenten het beeldverhaal om bij mensen thuis het evangelie uit te leggen. Zo ontstaan er huiskerken. Bijzonder is het verhaal van Ishaan. Hij is leraar in India en was atheïst totdat hij geraakt werd door Jezus...

LEES DIT ARTIKEL VERDER IN CHARISMA MAGAZINE, AUGUSTUS 2022