Op de bres voor Nederland’ is een profetische gebedsbeweging onder bezielde leiding van Cees Vork. De stichting activeert om te bidden voor ons land, voor Israël en de volkeren. Honderden mensen zorgen er maandelijks voor dat er bijna voortdurend gebeden wordt. De inspiratie en motivatie komt o.a. uit Ezechiël 22:30. Charisma sprak met leider en voorbidder Cees Vork. Wat is zijn mening en hoe kijkt hij tegen actuele onderwerpen aan?
Vraag: Wij leven in een onrustige, spannende tijd, waarin profetieën tot vervulling komen, maar waarin ook de secularisatie toeneemt. Hoe moet de gemeente leven? In een tijd van verwachting of verdrukking?
‘Twee dingen zijn belangrijk’ aldus Cees Vork ‘ten eerste je relatie met God door aanbidding en lofprijzing. De liefde tot God is de hartslag van de gemeente. Daarom doet Satan er alles aan om mensen van gebed af te houden. Want door gebed groeit je relatie met God. Ten tweede de relatie met elkaar. Ook daar draait de vijand overuren, door het zaaien van verdeeldheid en het isoleren van de gelovigen. Dat hebben we gezien tijdens corona, een kaalslag in het gemeenteleven. Oordeel begint bij verdeeldheid, polarisatie. Als lichaam van Jezus groeien we naar volwassenheid, we worden opgebouwd in de liefde. God heeft met ieder van ons een bepaald doel voor ogen. Maar dat groeien doe je met elkaar, met alle onderdelen van het Lichaam. Het verlangen naar Jezus’ komst brengt ons dichter bij elkaar. Het Lichaam is één. Ik moet dat geloven en mezelf niet isoleren, want dan doe ik God en de ander tekort. …

LEES DIT ARTIKEL VERDER IN CHARISMA MAGAZINE, APRIL 2022